Kwaliteit, veiligheid en milieu

Naast het leveren en plaatsen van isolerend glas is GlasConstruct ook gespecialiseerd in brandwerend-, geluidswerend- en veiligheidsglas. Tevens bewerken wij op een veilige manier glas naar de wens van de klant. Bij GlasConstruct geloven wij dat de zorg voor goede arbeidsomstandigheden zich zal vertalen in een kwalitatief, veilig en milieuvriendelijk beleid. De stem van onze medewerkers is duidelijk terug te zien in dit beleid doordat wij veel waarde hechten aan hun inzichten en wensen. Door deze methode wordt het beleid gedragen vanuit de gehele organisatie.

“Bij GlasConstruct geloven wij dat de zorg voor goede arbeidsomstandigheden zich zal vertalen in een kwalitatief, veilig en milieuvriendelijk beleid.”

Kwaliteit wordt gewaarborgd door ons als organisatie. De normen en richtlijnen worden bepaald vanuit de glasbranche. Al onze glaszetters en alle glaszetters waar wij mee samenwerken via derden zijn zowel VCA als GBO gecertificeerd. Dit houdt in dat zij op de hoogte zijn van de meeste recente glasveiligheidsnormen bepaald in de NEN 3569 en de plaatsingsrichtlijnen conform de NPR 3577. Door middel van deze kennis en onze expertise kunnen wij met behulp van een pandanalyse de klant adviseren omtrent brandwerendheid, windbelasting en diktebepaling van de glasconstructie. De kwaliteit van de beglazing wordt gewaarborgd doordat wij alleen glasproducten gekeurd met ofwel het CE of KOMO waarborgteken leveren of zetten.

GlasConstruct stelt zich als doel om schade aan het milieu en materiele zaken te voorkomen. Daarnaast willen wij persoonlijk letsel en verzuim, als gevolg van arbeidsomstandigheden, zoveel mogelijk beperken. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen eigen werknemers en derden zoals ZZP’ers of werknemers van andere organisaties. Ook de glasbranche wordt steeds duurzamer, al sinds 2000 wordt vlakglas op een duurzame manier gerecycled. GlasConstruct is een inzamelpunt voor vlakglas recycling in Leeuwarden. Het glas wordt ingezameld, schoongemaakt en hergebruikt voor diverse toepassingen. Hoe de kringloop van vlakglas er uit ziet en waarom wij willen bijdragen aan dit systeem van Vlakglas Recycling Nederland is duidelijk gevisualiseerd in onderstaand filmpje.

Vlakglas is 100% herbruikbaar. GlasConstruct speelt zowel een rol in de levering als de inzameling van vlakglas, daarmee dragen wij bij aan circulair bouwen. Sinds 2000 is het de missie van Vlakglas Recycling Nederland om collectieve aandacht hiervoor te vragen en daarmee zo veel mogelijk vlakglas in te zamelen en te recyclen. Bij de filosofie van Vlakglas Recycling Nederland sluit GlasConstruct zich graag aan. Hun filosofie is ‘’cradle-to-cradle’’, wat inhoudt dat de levenscyclus van vlakglas niet ‘’van de wieg tot het graf is’’ maar ‘’van wieg tot wieg’’. Hierbij wordt het product letterlijk opnieuw grondstof voor een volgend product.

Ons Arbo- en milieubeleid is gebaseerd op een schriftelijke inventarisatie van de risico’s (RI&E), de VCA systematiek, de meest recente stand van techniek en de gezondheidszorg met de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Brochures:

Glas kent steeds meer mogelijkheden. GlasConstruct bespreekt graag met u wat een passende oplossing is voor uw project.

Contact opnemen